Ubi ahụ

Burdock ochie amara

Olee ubi na-enyeghị nsogbu ahụ? Gbalịa ịdọpụta ya - ọ bụghị onye ọ bụla ga-eme nke ọma, yabụ, ọ nọdụrụ ala.

Ma ọ bụ na ọ bara uru ịpụ na saịtị 1 - 2 - na mberede ma bịa na aka? Dokwesighi ilekọta ha, ha ga-etolite onwe ha, ma ekwela ka e nye ha ọgwụ - ha ga-agbaji isi ha n'oge.

Greater burdock, burdock, burdock (Arctium lappa). © Christian Fischer

Burdock nnukwu (Arctium lappa), a na-akpọkwa burdock, bụ nnukwu osisi gbara afọ abụọ site na ezinụlọ Aster. Heightdị elu ya ruru 180 cm. N’afọ nke mbụ, akwụkwọ ezumike dị obosara na-apụta, n’afọ nke abụọ kwa, otu okporo ụzọ kwụ ọtọ na-eto. Tubular, nke nwere odo na-acha odo odo, a na-anakọta okooko osisi na nkata, * nke dị na nsọtụ nke alaka ahụ. Mgbakwunye ahụ bụ nke anụ ahụ, a na-akpụzi obere, ruo 60 cm.

Burdock bụ ahịhịa nkịtị. Ọ na-etolite ebe a na-ekpofu ahịhịa, na nso ụlọ obibi, na ala ịkpa ahịhịa, n'okporo ụzọ, na mkpochapụ, n'etiti ọhịa, na ahịhịa na ogige. Kesara ebe niile na USSR.

Mgbasa nke burdock nwere: inulin polysaccharide - ruru 45%, mmanụ dị mkpa - ruo 0.17%, protein, tannins, tarry, fatị dị ka ihe oriri, ịnweta nnu, nnukwu vitamin C.

A na-ahụkwa tannins, vitamin C na akwụkwọ.

A na-akpọ mgbọrọgwụ Burdock na usoro ọgwụgwọ ọgwụ bardane mgbọrọgwụ - Radix Bardanae. A na-eji ya na decoctions, infusions na mmanụ maka gout, rheumatism, ọrịa anụ dị iche iche, yana na ịchọ mma.

A na - akpọ mbuze nke almọnd ma ọ bụ mmanụ olive dị ka mmanụ burdock, nke a na - eji eme ka ntutu dị ike.

Burdock buru ibu. Bogdan

A na-egwu olulu Burdock n'oge mgbụsị akwụkwọ na osisi nke afọ mbụ nke na-enwebeghị azumahia ifuru, ma ọ bụ ná mmalite oge opupu ihe ubi n'afọ nke abụọ. N'oge a, ha na-abụkarị anụ ezi na ihe ọicyụicyụ, na n'afọ nke abụọ, ha na-enwe mmịpụta, enweghị ntụpọ na adịghị mma maka ebumnuche ọgwụ.

A na-asachapụ mgbọrọgwụ nke ụwa, kpochapụ akụkụ nke ụdọ mgbọrọgwụ, jiri mmiri oyi sachaa ya nke ọma, a na-ekewa ndị gbara agba ogologo oge. Akpọrọ n’èzí, na ndò, ma ọ bụ n’ebe ikuku na-ekusa.

Ngwa

N'ime ọgwụ ndị mmadụ, a na-eji decoction ma ọ bụ infusion nke mgbọrọgwụ maka ọnya afọ, gastritis na-adịghị ala ala, nkume akụrụ, rheumatism, gout, na ọrịa shuga. A na-akwadokarị infusions na decoctions dabere na otu akụkụ nke mgbọrọgwụ kwa 10 ma ọ bụ akụkụ mmiri iri. Ọnwụ 2-3 awa.

Ekwenyere na burdock nwere diuretic, diaphoretic, na-emepụta mmiri ara ehi, mmetụta mgbochi na akụrụngwa ịkwalite uto ntutu. A na-eji infusions nke akwụkwọ ma ọ bụ mkpọrọgwụ mee ihe dị ka nhicha maka usoro mkpali ọnụ ma ọ bụ akpịrị. A na-etinye akwụkwọ ọkụ dị ọhụrụ ma ọ bụ nke kpọrọ nkụ, ma a na-etinye akwụkwọ ịgba ahịhịa na-egbu egbu na ọnya ndị ọzọ maka ọgwụgwọ ha.

A na-eji akwụkwọ ọhụrụ a na -akpo akwụkwọ burdock anakọtara na Mee (na etiti Russia) na ọgwụgwọ nke ọtụtụ ọrịa nkwonkwo.

Mgbọrọgwụ nke burdock. Be Michael Becker

M ga-ebikwu n'uju na usoro ikpeazụ a, ebe ọ bụ na enweghị ike ịchọta nkọwa ya na akwụkwọ ahụ. Akụkụ na-ezighi ezi, n'akụkụ akụkụ ụrọ nke May akwụkwọ nke burdock na-ete ya na mpempe akwụkwọ nri na etinyere ya n’abali na nkwonkwo akpịrị, na -eme ka ọ dị mma ma dabara ya n’ahụ. A na-etinye akwụkwọ mpịachi ma ọ bụ akwa mkpuchi n’elu, a na-etinye akwa mkpuchi na owu ma ọ bụ akwa dị nro n’elu ya ma kechie ihe niile. Ọ na-amịrị ọnya mmanụ na burdock na mmanụ, nke a na-edebe abalị niile, wepụrụ ya n'ụtụtụ.

Kemmiri site na mgbede, akwukwo nke burdock n'ụtụtụ na-agba ọchịchịrị, kpọọ nkụ ma dị gịrịgịrị, dị ka akwụkwọ anụ ahụ, mgbu nke nkwonkwo ahụ ga-apụkwa. Usoro a nwere ọgwụ ụra ndị ọzọ. Enwere ike iji usoro a maka polyarthritis na-enweghị nkọwa. Achọpụtaghị m na ọ baghị uru karịa mmiri ịsa sọlfọ.

Great burdock, burdock, burdock.

Enwere ike iri ahịhịa na-eto eto nke burdock dị ka griin haus nwere vitamin C nke ukwuu. A na-ahụta mgbọrọgwụ nke afọ mbụ dị ka nri - na raw, sie, sie ma sie ụdị. Na Japan na China, a na-akọ burdock dika akwukwo nri.

Ngwa eji:

  • V. Svetovidova, MD, Saratov