Ubi ahụ

Ihe a na-akpọ osisi achịcha

Nri brọshọ bụ akụkọ ifo ka ọ bụ eziokwu? There nwere osisi n’ezie n’elu ụwa nke na-amị mkpụrụ na mpịakọta achịcha, ka ọ bụ na a na-akpọ ihe ọkụkụ na-arụ ọrụ dị mkpa na ndụ ndị mmadụ? N’ezie, e nwere otu osisi dị n’elu ụwa nke a na-akpọ bred.

Agbanyeghị, enwere osisi ndị ọzọ nke a na-akpọ mgbe ụfọdụ achịcha achịcha, mana n'ọnọdụ nke a, a na-eji okwu a mee ihe n'ụzọ ihe atụ.

Isiokwu a ga-enye foto na nkọwa nke achịcha mkpụrụ osisi, nke na-eto n'ụsọ ụfọdụ n'ụsọ Oké Osimiri Pacific, na-akọkwa banyere ihe ọkụkụ ndị ọzọ, nke a na-eji okwu a mgbe ụfọdụ.

Ezigbo achịcha

Osisi a na-eto n'ụsọ ụfọdụ n'ụsọ Oké Osimiri Pasifik, karịsịa n'akụkụ ya nke ọdịda anyanwụ.

Osisi ahụ nwere ihe dị ka mita 20. Ogologo osisi kachasị elu nke osisi a ruru mita 30 n'ịdị elu.

N'ebe ụfọdụ, osisi ahụ na-acha akwụkwọ, n'oge ndị ọzọ ọ na-akụpu akwụkwọ oge ụfọdụ, n'okwu a na-adaberekarị na ihu igwe nke mpaghara ebe ọkụkụ a na-eto.

Afọ ndụ nke osisi a bụ ihe dịka afọ 70.

Nke mbu, o jiri ifuru ahihia kpuchie ya, ma mgbe emesiri ovary, nkpuru ya amalite itolite. Mgbe ha chara, ha na ele ka egwuru-egwu. Ha nwere ike nwee ụcha dịka odo, yana ụfọdụ ndo aja aja.

Mkpụrụ nke otu akwa nwere ike itu nha site na 3 ruo 30 n'arọ. A na-eji mkpụrụ osisi mkpụrụ osisi chara acha esi eme achịcha, ọ bụ ya mere a malitere iji kpọọ osisi ahụ bred.

A na-eji pulp mkpụrụ osisi chara acha abụghị naanị maka achịcha. O yiri nduku na-atọ ụtọ, mkpụrụ osisi ndị a bụ akụkụ dị mkpa nke ihe oriri nke ndị mmadụ bi na mpaghara a. Ọ dị mma ịmara na, a ga-echekwa preforms, dị ka crackers mere site na pulp, ruo ọtụtụ afọ na-enweghị mmebi. Nke a bu ihe bara uru nke nkpuru nnabata, nke na - enye gi ohere iji ahihia a nwere nnukwu uru.

N’ezie, ihe eji esi nri nke nkpuru osisi a di iche iche na mbara. Iji maa atụ, enwere ike sie mkpụrụ osisi, mịrị amị, mee bred, kpochaa nke ahịhịa na ọbụna ike. Ọzọkwa, a na-eji anụ ahụ osisi eme achịcha. A na-eji nri eghe.

Ọzọkwa, a na-eri mkpụrụ nke osisi a, dịka ọmụmaatụ, mgbe ịmịcha mkpụrụ mbụ.

Osisi achịcha, nke ezinụlọ nke ahịhịa mulberry, na-erite uru ọ bụghị naanị n'ihi uto nke mkpụrụ osisi dị na ya. Ahịhịa nke osisi ndị a bụ anụmanụ riri nri, a na-ejikwa osisi rụọ ya. Ha na-esi n’ime ya akpụ ụgbọ na arịa, ma na-ejikwa ya arụ ụlọ.

Ekwenyere na osisi a siri ezigbo ike ịlụso nje ọgụ.

Ya mere, okwu a bu “nkpuru achicha” putara nkpuru osisi puru ibu. Mgbe ụfọdụ a na-akpọkwa ya anụ ọhịa. N’okpuru aha a, amara mkpụrụ osisi ndị ahụ nke ọma. Agbanyeghị, a na-akpọkwa osisi ndị ọzọ okwu a. A ga-akọwa ha nke ọma na ngalaba na-esote.

A na-akpọ "achịcha achịcha"

Mgbe ụfọdụ, a na-emetụta mkpụrụ osisi mkpụrụ osisi ahụ maka osisi sida, na-eto na Siberia. Dịka ị maara, n'ihi ọnọdụ ọnọdụ okpomọkụ na Siberia, ọnọdụ dị oke njọ, ha na-esikwa ike maka nlanarị nke mmadụ, anụmanụ na osisi. Ekele dị ukwuu na osisi cedar, ndụ n'ọnọdụ ihu igwe dị otú a ga-ekwe omume. Na mgbakwunye na osisi, nke osisi cedar na-asọpụrụ nke ukwuu, microclimate nke osisi cedar dị otú ahụ na olu, tomato na-eto n'ime ya, ụmụ anụmanụ na-ebi ndụ n'efu, na nke a dị mkpa na ọnọdụ Siberia.

N'ihe banyere Cedar, okwu a "achịcha" pụtara osisi a na - ata Siberia na ndị bi na ya nri.

Na mgbakwunye, mkpụrụ osisi paini bụ akụkụ dị mkpa nke nri ndị mmadụ bi na Siberia. Na mgbakwunye na ọdịnaya kalori ha nwere ọtụtụ ihe bara uru, mineral na vitamin nke ahụ mmadụ chọrọ. N'ihi ụkọ nke mkpụrụ osisi na akwụkwọ nri dị ọhụrụ na mpaghara ahụ, ọ bụ ekele maka mkpụrụ osisi pine na ahụ mmadụ na-enweta akụkụ dị ukwuu nke nri, yana kalori.

A na-akpọkarị osisi achịcha otu ụlọ ahịhịa, a na-akpọkwa pahira. Osisi a yiri jackfruit.

N’ezie, ọ naghị amị mkpụrụ n’otu ụzọ ahụ dị ka achịcha. Agbanyeghị, osisi abụọ a bụ ezigbo ndị ikwu. Iji mee ka ụdị achịcha dị otú ahụ nwee ahụ iru ala n’ụlọ, ọ chọrọ nlekọta pụrụ iche na akwa dị elu.

Dị ka a ga - ahụ site na ozi a kọwara n'isiokwu a, okwu a "osisi achịcha" nwere ike ịpụta ọtụtụ osisi na - eto n'akụkụ dị iche iche nke ụwa. Ọtụtụ mgbe ha na-ekwu na anụ ọhịa - osisi nke na-amị mkpụrụ na mkpụrụ osisi yiri achịcha achịcha na pulp na-atọ ụtọ, nke na-atọ ụtọ na ihe na-edozi ahụ na nduku. Na mgbakwunye, a na-akpọkwa ahịhịa ụlọ. N’ime ihe atụ nke okwu achịcha ka ana-akpọ Cedar - osisi na-eri Saịberịa.