Ubi ahụ

Akụkọ Agụsị Gooseberry

Goozberị bụ ọdịnala bishọp ochie, amaara n'obodo anyị nke ukwuu karịa na Western Europe (narị afọ XVI) na North America (narị afọ XVIII).

Ọbụna na Kievan Rus na narị afọ nke XI., Ma na ebe obibi ndị mọnk na ubi ndị eze nke narị afọ nke XII - XIV. A na-akụ gooseberries imepụta tomato a na-akpọ "bersen", "agryz". Dika onuogugu nke 1701, enwere “kryzhu” 50 na obí eze na ubi ogwu nke Moscow. N'ogige “n'agwaetiti ahụ” nke dị nso na ogige nke Onye Ọchịchị, a na-edobe grams 92 maka “ụlọ birch”, na 1757, a malarị ụdị dịgasị iche iche. Na nkọwa nke ala Golitsyn nke Moscow, ekwuru, sị: “Enwere m ụlọ dị mfe nke ọhịa iri asatọ, ụlọ nwere ntutu iri abụọ, ụlọ elu uhie nke ọhịa iri abụọ.


© Frank Vincentz

Site na mmepe nke oru ugbo na ahia na XVII-XVIII narị afọ. Ogwu gusi ji nke nta nke nta banye n’ubi botanical na ala.

Na narị afọ nke XIX. na Russia, a malitere idochi ụdị mkpụrụ osisi ndị nwere obere mkpụrụ nọ na mpaghara Western Europe. N'ime ugbo onye amateur, a na-etinyekarị akụ na ụba, na -emekwapụta ebe a na-elekọta ụmụaka. Mana na mmalite nke narị afọ nke XX. Ọrịa fungal na-emerụ ahụ - mildew powdery (sferotek) batara akụkụ Europe nke Russia, na afọ 10-15, goozberị kụrụ dara nke ukwuu. Na iri abụọ, gooseberries ọzọ bidoro ị asa ntị dịka ihe ọdịmma bara uru na enweghị atụ nke beri.

N'ọgwụgwụ nke iri abụọ nke narị afọ nke XX. ọdịbendị bụ ihe etinyere na mpaghara atọ nke beri na-eto: Moscow, Leningrad na Gorky. Na Moscow, ụdị ụlọ ọrụ ndị kachasị ewu ewu bụ Grape na Bekee edo edo. A na-ele odo odo Bekee anya ka ihe bara uru karịa ka ọ dị n ’ụlọ ọba akwụkwọ na-adịchaghị mma. N'ubi a kụrụ Warsaw, Brazil, Green Kalama, akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ Bekee. Obodo goozberị nke dị nso na Moscow bụ obodo nta: Yasenevo, Chertanovo, Borisovo, Kotlyakovo. Na 1928, na mpaghara Moscow, gooseberries nwere hekta 130, ma ọ bụ 10% nke osisi beri niile. N’akụkụ Leningrad, a maara ụdị ndị ahụ nke ọma: Champagne acha ọbara ọbara (Skorospelka), Avenarius, Nọmba asatọ, na ebe a na-azụ ụmụ bụ obodo nta na Pavlovsk (Antropshino, Fedorovskoye, Pokrovskoye). Na mpaghara Gorky, ihe ndị kachasị ewu ewu bụ atọ: ụbọchị akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ. Datebọchị ahụ dị ọcha ma dịkwa mfe Russian (obodo nta - Lyskovsky, Spassky na Vorotynsky).

Goozberị (Goozberị)

Na 1920, I. Leontyev na Peterhof nwetara ngwakọ nke ụdị Western Gigantic Green na North American - Houghton. Na mbido iri abụọ, ụdị gooseberries ọhụrụ nwere mkpụrụ osisi ojii, nke I.V bred. Michurin: Negus, Black na Black na Moor Black. Site na mbido, ụdị ndị a bụ ụdị nnabata nke European na Anibut nwere ụdị ọhịa (nsị goozberị).

Na nzukọ nzukọ nke mbụ na nhazi nke mkpụrụ osisi na nke beri (Kiev, 1931), a nabatara ụdị mkpụrụ osisi gooseberries ọhụrụ, nke gụnyere ụdị 13: atọ America, iteghete Western Western na otu ụlọ (Avenarius).

Na USSR, nnukwu uru na mmepe nke ụdị sọks siri ike nke V.V. Spirin, onye rụrụ ọrụ ogologo oge n'obodo Nikolsk, Vologda Oblast. Nkwekọrịta Nikolsky (seedling E. Lefora) ka bụ otu ndị a na-ahụkarị na Seeero-West.

Goozberị (Goozberị)

Sistemu nwere ezigbo ọrụ na ọrụ nke ụdị udu mmiri oge oyi na nke anabataghị ihe, mmepe nke ọdịbendị, nke ndị nnwale nnwale na osisi beri na -lọ Ọrụ Ọgbakọ na Mahadum All-Union I.V. Michurin, mere ka e kee ihe dị iche iche nke ụlọ gooseberries. Ugbu a, ihe ndabere bụ iche iche: Russian, Change, Pink 2, Mysovsky 37, atụmatụ afọ ise.

Ngwa eji:

  • Ebe e si nweta ya: I.V. Popova. Goozberị