Osisi

Ọgba Turkish

Cgba ọkụ Turkish bụ nke ụmụ afọ dị afọ abụọ, a na-enwekwa ekele maka enweghị atụ ya na nlekọta, okooko osisi ji achọ mma na isi ísì ụtọ dị mma.

Enwere ogologo (ruo 80 cm) na undersized (ruo 20 cm) nwere agba dị iche iche nke okooko osisi anakọtara na inflorescences. A na-achọta iche iche nwere ifuru okpukpu abụọ. Okooko osisi toro ogologo, na-ewe ọnwa 1.5.

Nlekọta na ịkụkọ nke cloves Turkey

Iji nweta ihe ịchọ mma kacha mma, a na-akụ carnation nke Turkey n'ebe ndị anwụ na-eme ka ala na-eme nri, nke ọma nke ọma ma tọgbọrọ n'efu. Ifuru nwere ike itolite na ndo di nfe.

Mmiri mmiri, 1-2 ugboro n'izu. N'ụbọchị na-ekpo ọkụ na akọrọ, a na-eme ka mmiri dịkwuo mma. A na-ebu mmiri n'okpuru mgbọrọgwụ. Ekwesiri icheta na oke mmiri mmiri na-emetụta oke ala cloves. A na-atụ aro ya ka ala a tọsịrị mmiri.

A na-etinyere fatịlaịza nri n'oge ịkọ ma otu oge opupu ihe ubi nke afọ na-esote, a pụrụ itinye fatịlaịza n'oge a na-akụ budata ma n'oge oge okooko nke Turkish cloves. A na-etinye fatịlaịza nri n'ụdị compost, a na-etinye humus n'oge ịkụ, yana n'oge mgbụsị akwụkwọ ka mulch.

N'afọ mbụ, n'oge mgbụsị akwụkwọ, ahịhịa dị na 10 cm nke humus, sawdust, peat ma ọ bụ ihe ndị ọzọ na-akụ ahịhịa. N'oge opupu ihe ubi, mgbe osisi ndị ahụ malitere itolite, a na-ewepụ mulch ahụ.

Ojiji

Turkish clove na-agbasa site na mkpụrụ. Na-agha mkpụrụ maka mkpụrụ a rụrụ na June, ozugbo banye na-emeghe. Tupu agha mkpụrụ, a na-akwadebe ala site na igwu ala na itinye mineral na (ma ọ bụ) nri fatịlaịza.

A na-akụ mkpụrụ dị na uzo dị mma, dị ihe dị ka cm cm 15 site na ibe ha na omimi nke ihe dịka 0,5 cm. Mgbe ahụ, a kpuchiri ihe nkiri ahụ. A na-agba mkpụrụ dị ka mkpụrụ osisi dị ka ọ dị mkpa, na-egbochi ala ịchapu ya.

Oge ụfọdụ mgbe ntopute nke Ome gasịrị, a na-ewepụ ihe nkiri ahụ, a na-egburu ahịhịa ma ọ bụrụ na ọ dị mkpa. Ná ngwụsị nke oge ọkọchị, a na-atụgharị cloves Turkish gaa ebe na-adịgide adịgide.

N'afọ mbụ, ọ bụ naanị rosettes ka etolite, okooko na-amalite n'afọ na-esote ịgha mkpụrụ. O kwere omume ịgha mkpụrụ na oge oyi, na njedebe nke Ọktọba. N’okwu a, a naghị agba ihe ọkụkụ mmiri.

Ọrịa na Ọrịa

N'ihi mmiri na-ezighi ezi, oke mmiri, mkpọrọgwụ mgbọrọgwụ nwere ike iputa. N'ime ụmụ ahụhụ ahụ, a na-enwe ọnya ududo.