Ndị ọzọ

Anyị na-eto mkpụrụ marigold: oge ​​nke ịgha mkpụrụ

Gwa m mgbe m gha nkpuru marigolds na seedlings? A na-akụ ifuru ozugbo na ifuru, mana m chọrọ inwe mmasị na okooko ahụ ọ bụghị naanị na ngwụsị oge ọkọchị na ụbịa. Onye agbata obi tụụrụ ya aro na ọ bụrụ na akụ ya na osisi, na ha ga-acha ntozu.

Marigolds ma ọ bụ Chernobrivtsi - otu n'ime okooko osisi ubi na-enweghị atụ. Mkpụrụ ha ji ezigbo germination, bushes adịchaghị achọ nlezianya, mana ogologo oge ha ga-enwe ọ withụ na ifuru. Na mgbakwunye, akparama agwa nke inflorescences na akwụkwọ ga-atụ ụjọ pụọ na saịtị nke obere ụmụ ahụhụ, nke na-eme ka ifuru bụrụ ihe bara uru ịchọta maka ndị na-elekọta ubi.

Mostzọ a na-ahụkarị maka ịzụta marigolds bụ site na mkpụrụ. Ọtụtụ mgbe, a na-akụ mkpụrụ ozugbo ozugbo na-emeghe ma na-ezute na njedebe nke oge ọkọchị, a na-ekpuchi bushes ọkụ na-acha odo odo ma ọ bụ aja aja inflorescences, na-ewepụta isi na-atọ ụtọ mara mma.

Seedzọ nke seedling na-enye gị ohere ịgụta oge mmalite nke okooko site na otu ọnwa, ma zere ụdị usoro ahụ dị ka ịgha mkpụrụ na ndina, ebe ọ bụ na a na-akụ mkpụrụ dị ka "oke", ọ bụrụ na ọ bụghị ha niile puru.

Mgbe-agha mkpụrụ marigolds maka seedlings? Oge imebi na-adabere n'ihe abụọ:

  • ihu igwe;
  • tụrụ anya okooko.

Atụmatụ ihu igwe nke ịkọ mkpụrụ

Mgbe ị na-eme atụmatụ ịgha mkpụrụ nke osisi, ị kwesịrị ị paya ntị n'eziokwu ahụ na a na-akụ mkpụrụ osisi marigold n'àkwà ifuru bụghị tupu ala a na-eme ka mmiri dị mma. N'okporo ụzọ, ekwesịrị igosipụta ihu igwe dị mma na ụkpụrụ ziri ezi kwụsiri ike, gụnyere n'abalị - seedlings na-etinye ihe ize ndụ nke ọnwụ site na ntu oyi.

Na mpaghara ọ bụla, oge opupu ihe na-abịa n'oge ya. Ọ bụrụ na a ga-akụ mkpụrụ osisi na ifuru ahụ na mpaghara ndịda ama na May, mgbe ahụ na mpaghara ugwu bushes ga-enwe ike "gafere" n'okporo ụzọ naanị na njedebe nke June. Dabere na nke a, chọpụta oge maka ịgha mkpụrụ, nke dị iche na njedebe nke February ruo Eprel.

Mmetụta nke oge okooko na mkpụrụ ụbọchị

Na nkezi, ndị marigolds chọrọ ihe dịka ọnwa abụọ iji tozuo oke ohia site na obere mkpụrụ ma kee ya. Ọ dị mkpa iru na mgbe ịkwesịrị inweta ifuru, ya bụ:

  • maka mpaghara ndịda, ebe Chernobrivtsi ga-enwe ike itolite na ifuru nke Eprel - na Mee, ịgha mkpụrụ maka seedlings ga - ekwe omume na afọ iri nke February - na afọ iri mbụ nke March;
  • maka ifuru n’oge ọkọchị, ọ ka mma ịmalite ịmalite iku mkpụrụ na Eprel.

Ọ bụrụ na mkpụrụ osisi toro n'isi mmalite, n'oge oge oyi, a ga-eme ka ìhè nke seedlings dị, ma ọ bụghị, ha ga-agbatị, nke ga-emetụta okooko n'ụzọ na-adịghị mma.

Seedzọ Seedling bụ nhọrọ kachasị mma iji nweta mkpụrụ osisi marigold n'oge kwesịrị ekwesị, na mgbakwunye, ndị seedlings na-anabata ntughari ahụ n'ụzọ zuru oke.