Ifuru

Kpakpando ọhụrụ nke ifuru

Mgbe m na-ele anya foto na akwụkwọ akụkọ mba ofesi maka ndị na-elekọta ahịhịa, m na-achọ echiche ọhụrụ maka iji chepụta oghere osisi. Ọtụtụ n'ime osisi ndị ahụ maara m ma e wezụga otu, na-echetara maka Coreorepsis rụrụ arụ na kpakpando ọla edo. Naanị otu ebe, na ndị na-edebanye aha, achọtara m aha Latin nke osisi - Bidens ferulifolia.

Afọ abụọ agafeela kemgbe ahụ, na oge a, ejisiri m ike ọ bụghị naanị mụta aha Russian nke mbara ihu ụlọ ikuku, ama ama na Europe, kamakwa ịzụta mkpụrụ ya ma nwalee osisi ahụ.

Usoro iwu (Ferenslithic usoro) (Bidens ferulifolia)

Yabụ, mata - usoro ferulosus, ma ọ bụ akwa, nwere akwụkwọ osisi siri ike, dị ka fennel, ahịhịa na-adịgide adịgide na ígwé ojii na-acha odo odo nke obere ifuru-ifuru nke ifuru. Southdị South America nke usoro a ekwesịghị inwe mgbagwoju anya na ndị ọgwụ - usoro nke iji egbe (Bidens cernua) na usoro nke tripartite (Bidens tripartita). Nke a tolitere n'akụkụ mmiri, ọdọ mmiri, ọdọ mmiri na apịtị.

Beedens pụtara na “ihe nkiri” ubi naanị na 1992, mana ọ jisie ike merie ọtụtụ nde obi. Azụ anụ mereghachi omume na mmasị ya na bred iri na abụọ, n'etiti ndị ama ama - Goldie, Samsara, Chi nke Chi na Anya ọla edo.

Usoro iwu (Ferenslithic usoro) (Bidens ferulifolia)

Ekwenyesiri m ike na ahụmịhe na usoro isiokwu a nwere ọtụtụ uru: ọ bụ oke ọkọchị na - eguzogide mmiri, na - atụ ala, yana na - anabatacha ahịhịa na edozi isi nke ọma.

A na-etolite ọkwà akwụkwọ ọhụrụ n'ime arịa site na mkpụrụ. N'ọgwụgwụ March, ọ kụrụ n'ọdọ mmiri na windill, na na Mee na-enweghị mkpụrụ ọ kụrụ seedlings na nkata ma na ifuru. Ìhè na-alọghachi mkpụrụ akụ nchara. Ka ọ dị ugbu a na June, obere “ọdọ mmiri” mbụ na-agba n’usoro.

Usoro iwu (Ferenslithic usoro) (Bidens ferulifolia)

Kwa izu abụọ, a na-eji fatịlaịza-potassium nye ahịhịa ndị dị na ifuru ahụ, ma, o yiri ka ọ bụ n'usoro ndị ahụ na-eto n'enweghị ezumike, ọ bụghị naanị oge ọkọchị, kamakwa ọtụtụ n'ime ọdịda site na Ọktọba. Site n'ụzọ, ahapụkwara m “isi” ole na ole maka mkpụrụ, ha jisiri ike tozuo okè.

Beedens bụụrụ m naanị ihe. Ekwere m na osisi a mere nke ọma na ụlọ ọrụ nke m ifuru - zonal na pelargonium na-esi ísì ụtọ, verbena, tuber Begonia, fuchsia na mint.

Ngwa eji:

  • A.Kudryashova Moscow