Ubi ahụ

Standkpụrụ nchekwa na iwu nke iji ọgwụ nje Calypso

Mpempe ọgwụ Calypso, ntuziaka maka nke a ga-akọwa, bụ nkwadebe ọgwụ ahụhụ dị irè ma na-adigide iji kpochapụ ahịhịa na ubi. Ọzọkwa, a na-ewepụ nke ikpeazụ n'agbanyeghị obere opekempe oriri. A na-eji Calypso achịkwa ị controlụ mmiri, gnawing, stiif, እኩል na lepidopteran pests.

Usoro nke ime ihe

Calypso so na otu ọgwụ ọgwụ nwere ihe metụtara akụkụ afọ. Mgbe ịghachara osisi ndị ahụ, ọgwụ ahụ na-abanye ụmụ ahụhụ ahụ na ngba nri, na-akpata nsogbu na sistem ụjọ, mgbe ha nwụsịrị. A kọwara nke a site na njikọta na nnabata nicotine-acetylcholine.

Echefula na iji ya ugboro ugboro, enwere ike iji ya nje. Ya mere, Calypso kwesiri ka ejiri ọgwụ ogwu ndi ozo dochie ya.

Uru nje ahụhụ

Otu n'ime uru ọgwụ dị bụ:

  1. Ohere iji maka osisi ime ụlọ.
  2. Na-ebelata scavenger ma na-abawanye ọkwa.
  3. Ihe ojoo ojoo.
  4. N'otu ebe ịta ahụ ma ghara ịkarị ya, ọgwụ ahụ enweghị ihe ọ forụ maka a beesụ na uru ndị ọzọ bara uru.
  5. Ọ na - alụ ọgụ nke ọma na ahịhịa siri ike, akpịrịkpa- na homoptera, tinyere ahịhịa, ifuru ifuru.
  6. Arụmọrụ dịruru otu ọnwa.

Dịka ntuziaka maka iji ọgwụ ahụhụ, Calypso na-emekọrịta ihe n'ụzọ zuru oke na ọgwụ ndị na-akwalite uto, ihe antimycotic na ọgwụ ahụhụ ndị ọzọ na ngwakọta tank.

Mgbe ị na-agwakọta ọgwụ dị iche iche, buru ụzọ mee nnwale nnwale.

Nchikota ogwu

Nke akụkụ ọjọọ nke Calypso emit:

  1. Ohere iji ya naanị maka obere ihe ọkụkụ.
  2. A na-etinye ya naanị na ụfọdụ ụmụ ahụhụ.
  3. Ihe egwu di na mmadu.

Ọ bụrụ n ’ihe ịrịba ama nke nsị hụrụ (vomiting, ọgbụgbọ, adịghị ike, isi ọwụwa), ị kwesịrị ịhapụ mpaghara ọgwụgwọ ozugbo wee mee ihe.

Ntuziaka maka iji ọgwụ Calypso ọgwụ ahụhụ

Osisi ịgba ga-adị, ka anya a chọpụtara na a na-enwe ụmụ ahụhụ, na oge opupu ihe ubi-oge mgbụsị akwụkwọ, mgbe a na-ahụ oge ahịhịa, ma ọ dịghị ihe karịrị ugboro 2 n'oge niile.

N'okwu a, ekwesịrị ịbanye n'ọnọdụ ihu igwe. Enwere ike ịme usoro ahụ naanị na ịdị jụụ, dị jụụ, ihu igwe doro anya, na okpomọkụ nke 12-25ºС. N'ime okpomoku, mmiri ozuzo, na oge 2 tupu mgbe ọ gachara, enweghị ike ịrụ ọrụ, ebe ọ bụ na arụmọrụ ga-adị obere.

Ime nkwadebe

Na mbu, a na-akwado uche ahụ dịka ntuziaka ndị ahụ si dị, na-agbaze ọgwụ ahụ na obere mmiri yana iweta olu ahụ na uru ọ bara. Ọzọ, a na-akwadozi usoro ọrụ, dịka iwu nke iji maka otu agbụrụ. Ọ bụrụ na-ahụghị iwu dị na ya, ahụhụ ahụ nwere ike bute ọ bụghị naanị nsị nke ụmụ ahụhụ na ụmụ anụmanụ, kamakwa mmadụ.

Needkwesiri ịrụ ọrụ ike na oke nke na-echebe akpụkpọ anụ mucous na akpụkpọ ahụ, na iko. A machibidoro ị drinkụ ihe ọ smokeụ ,ụ, na-a smokeụ sịga, rie nri mgbe ị na-efesa mmiri.

Cropdị ụdị ọkụkụ ọbụla na-eto eto.

Nchedo nchekwa

Calypso bụ ọgwụ ọghọm nke 2 dị ize ndụ, nke na-egosi nsị ya. Yabụ, mgbe ị na-arụ ọrụ ya, ọtụtụ iwu kwesịrị idobe:

  1. Ọ bụrụ na anụ ahụ emetụtara, a na-ehicha ọgwụ ahụ na akwa ma ọ bụ akwa ma na-agbanye mmiri ebe a na-ahụ maka kọntaktị n'okpuru mmiri na-agba.
  2. Ọ bụrụ na iloro ihe ahụ, should ga-a charụ unyi ọkpọ (5 mbadamba 5-6 ezuola) na 2-3 tbsp. mmiri. Nke a kwesịrị akpasu iwe.
  3. Bụrụ na ịkpọtụrụ anya, jiri mmiri pọpụ mmiri ozugbo, emechiela eyelids.

Calypso bụ ọgwụ ahụhụ na-egbu egbu, mana ọ bụrụ na ị na-agbaso iwu na usoro iwu iji, ị nwere ike izere mmetụta ọjọọ ma chekwaa ihe ọkụkụ site na ụmụ ahụhụ.