Ubi ahụ

Comfrey officinalis, ma ọ bụ Zhivokost

Enwetara Comfrey laa azụ na narị afọ nke iri na medicallọ ọgwụ ama ama nke onye ọkà mmụta sayensị France na dibịa Odo sitere na Menmụ nwoke "Na Njirimara nke ahịhịa":

"Nkpọrọgwụ, nke a zụrụ nke ọma na ngwa ngwa ọkụ, nke a gwakọtara ya na mmanụ a honeyụ, ọnyá na-agwọ ya na anya mmiri ... Ọ bụrụ na mmadụ enwe obi abụọ na ike dị ukwuu na Comfrey ahụ, hapụ ya ka o jiri anụ sie ya sie nri ... will ga - enyere aka gbajiri agbaji ma ọ bụ ọkpụkpụ gbajiri agbaji na ọgwụ. Ọ bụrụ na mmanya na-egbu egbu na ose na mmanụ a honeyụ na-egbu egbu mgbe a gwakọtara ya na mmanya, mgbe ahụ, a na-emeso anya mmiri na ọnya na ngwa a. A na-ejide ọkpụkpụ na-agbaji ahịhịa site na ahịhịa nwere abụba na abụba. "

Ekwesịrị ịdọ ndị na-agụ akwụkwọ aka na ntị na nke ahụ Ekwesịrị iji nlezianya gwọọ comfrey, n'ihi na mgbakwunye na ọtụtụ ihe bara uru maka ahụ, o nwere ihe na-egbu egbu.

Comfrey officinalis. La Matt Lavin

Comfrey (Symphytum) - a ugwu nke perennial ọhịa herbaceous osisi nke Burachnikov ezinụlọ (Boraginaceae), ekesara Europe dum site na ọdịda anyanwụ Asia na British Islands. Usoro okike a gụnyere ụdị ihe dị mmadụ asaa.

Yabụ, na Latin comfrey ka a na-akpọ Symphytum - fused, n'ihi na akụkụ ala dị n'okpuru ala ejirila oge ọgwụgwọ maka mmerụ ahụ ọkpụkpụ.

Na akwụkwọ e dere na Russian e nwere aha ndị ọzọ nke osisi: ọkpọ, ahịhịa ahịhịa, sebaceous mgbọrọgwụ, anụ ụlọ.

Na akụkọ banyere mgbasa nke ụdị comfrey

Dị ka osisi ornamental comfrey siri ike (Symphytum asperum) toro na St. Petersburg Botanical Garden na XVIII narị afọ. Onye ọka ikpe ahụ D. Bush zigara mkpụrụ ya England, na-ekwu na ndị a bụ mkpụrụ nke comfrey ịchọ mma. Na England, a na-akwanyere comfrey ngwa ngwa dị ka ahịhịa na-eri nri dị mma ma malite ịrụsi ọrụ ike na ya. Ná mmalite narị afọ nke XIX. ọ tụgharịrị na nke a bụ otu ụdị na-eto n'ime Caucasus, i.e. comfrey siri ike. Comfrey si England bịa n'ọtụtụ mba, ọ bụghị naanị na Europe, kamakwa USA, Japan, New Zealand.

Na England, ha bidoro itolite ụdị comfrey ọzọ - comfrey mba ọzọ. Speciesdị a dị ezigbo nso na comfrey siri ike, mana ọ dị iche na pubescence siri ike. Bofọdụ ndị na-ahụ maka ahịhịa adịghị amata ya dị ka ụdị dị iche, dị ka ndị ọzọ si kwuo, ụdị a bụ ngwakọ n'etiti siri ike comfrey na comfrey officinalis (Symphytum officinale) Na England, a na-akpọ ụdị a Russian comfrey, a na-enwe ekele ya dị ka nri maka ọkụkọ na ezì na ezigbo ihe maka compost, gụnyere fatịlaịza mmiri si infusions nke elu ya, ma na-atụ aro ka etolite na obere ugbo - na obere mpaghara, tinyere okirikiri, na nso ụlọ, n’ime mkpọmkpọ ebe Karịsịa nwekwuru mmasị n’ebe ọ nọ n’oge Agha Secondwa nke Abụọ. N’afọ 1953 kwa, e bipụtara akwụkwọ Lawrence D. Hills, Russian Comfrey Otu narị Tọn nke Feed maka Ehi ma ọ bụ Compost maka Ugbo, Ubi, ma ọ bụ Obere Ugbo, na Lọndọn.

Comfrey officinalis. © E.botros

Enwere ihe omuma na Russia, mgbe a haziri Usoro Ọgwụ na Moscow na narị afọ nke 17 na "ubi ọgwụ", a na-ebute kilogram 20 comfrey (sitere na Polotk na Smolensk) ebe maka ịzụta. Dị ka a na-emepụta fodder osisi na-emepụta nri na Russia na mmalite nke narị afọ nke 19. Na ngwụsị narị afọ nke 19, a na-ebupụ comfrey n'ọtụtụ ugbo ugbo Russia, ọkachasị ndị a na-eduzi dịka usoro Bekee. Edeela ọtụtụ ihe banyere akwụkwọ ọba akwụkwọ n'oge ahụ.

Na ala ochie hapụrụ, ọbụna ugbu a ị nwere ike ịchọta comfrey nwere ifuru na-acha anụnụ anụnụ, nke a kụrụ na njedebe nke narị afọ nke XIX, mana ọ na-agbaworị ọhịa. Na USSR, a na-arụ ọrụ na comfrey dị ka ihe ọkụkụ na-amalite n'oge afọ iri atọ. Nmalite ọrụ a bụ ihe nlele sitere na nchịkọta nke oflọ Ọrụ Mgbakwunye nke Osisi, nke enwetara na England ma kpọọ ya comfrey siri ike. Nke a na comfrey mara elu arụmọrụ, oyi hardiness, na-eto nke ọma mgbe mowing. Ihe ọkụkụ na-acha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ na mpaghara dịgasị iche iche nwere ike ịbụ site na 300 ruo 1000 site na hectare. Ihe e ji mara ahịhịa ndụ bụ nnukwu protein nke protein, vitamin na ihe ndị ọzọ bara uru.

Enwere ike iji Comfrey dị ka nri akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, yana maka nkwadebe nke silage, nri ahịhịa na fatịlaịza mmiri. O nwere ike itolite n’otu ebe ihe kariri iri n’enweghi nsogbu. Ọ dị anyị ka ọ dị mma ka anyị kọwakwuo ya comfrey officinalis. Anyị na-eme ndoputa na ozi niile gbasara ihe ịgwọ ọrịa nke comfrey na ojiji adịghị abụghị usoro, mana esitere na isi mmalite nke ndị sayensị sayensị nabatara.

Comfrey officinalis (Symphytum officinale)

Ezinaụlọ Borax, aha ndị a ma ama: ahịhịa visa, mkpọrọgwụ abụba, ahịhịa kukumba, ọkpụkpụ, anụ ụlọ. Osisi nwere ahịhịa na-akụka ahịhịa nke nwere nku nwere nku.

Ahapu oge niile, nnukwu, nke siri ike, na-agafe agafe nke nwere usoro nke veins n'okpuru.

Ifuru obere, tubular-bell qaab, odo-violet, anakọtara na inflorescences-curls. Anọ ise na-arapara n'ahụ corolla, pistil nwere akwa nke anọ nwere oghere.

Mkpụrụ ya - nnukwu nwa nke na-egbu maramara nke mkpụrụ osisi, nke dị anọ na iko ifuru.

Ahapu mgbe ha na-abingụ ya, ha na-enwe isisì kukumba.

Na mgbọrọgwụ oji, cha cha na agbaji; uto ha di uto, na ura, na-acha odo odo.

Comfrey officinalis. Adam Richard Adams

Osisi dị elu 60 - 90 cm. Oge ịma mma Mee - Ọgọst. Ọ na - aputa ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ n'akụkụ niile nke Europe na Russia, na Caucasus, Western Siberia, Central Asia. Ọ na-etolite n'etiti osisi, na ubi, n'ebe iru mmiri n'akụkụ osimiri, iyi na na ala ahịhịa juru. Maka nzube ọgwụ, a na-eji mkpọrọgwụ nke a na-egbute na oge opupu ihe ubi ma ọ bụ n'oge mgbụsị akwụkwọ .. Comfrey mgbọrọgwụ nwere stachi, shuga, ọtụtụ mucous ihe, tannins, asparagine, alkaloids cinoglossin na laziokarpin, glyoxyldiurend allantoin, digallic acid na traktị nke mmanụ dị mkpa. Osisi ahụ, dị ka anyị kwurula, bụ nsi.

Ngwa Comfrey

E nwere ihe akaebe banyere ọnya arụ ọrụ ya.

A na-ejikarị Comfrey, ma ọ bụ larkspur na ọgwụ ndị mmadụ na mba dị iche iche dịka ọgwụgwọ nke ime na nke mpụga. Mfe mucous na infusion nke mgbọrọgwụ ọhụụ belata ma kwụsị usoro mkpali, belata ma belata ihe mgbu, gbuo ọtụtụ nje, kwụsị ọbara ọgbụgba ma gwọọ ọnya purulent. Ngwakọta nke mgbọrọgwụ comfrey nwere mmetụta astringent na emollient. Ọkpụkpụ na ịchọpụta ihe dị na mkpọrọgwụ ahụ nwekwara akụrụngwa dị ịtụnanya nke ịkwalite usoro (mweghachi) nke anụ ahụ dị iche iche, na-egbu mgbu ma na-eso na-eme ka ọkpụkpụ na-agbaze ngwa ngwa.

Na ọgwụ ndị mmadụ na Russia na nke German, a na-eji ọgwụ ọgbụgba nke ọgbụgbọ afọ na-eme maka ọrịa nke eriri afọ: afọ ọsịsa, ọnya ọnya, akwara nke eriri afọ, ọnya afọ na eriri afọ, ọrịa na-adịghị ala ala nke akụkụ akụkụ okuku ume na imepụta sputum sputum, ya na hemoptysis, ọbara ọgbụgba, ahụ mkpọnwụ. Ma dị ka mpụga - ya na mbufụt nke veins, periosteum, na ọkachasị ya na ọkpụkpụ na mwepu ọkpụkpụ, ihe mgbu na egbugbere ọnụ ya na sciatica. A na-eji Comfrey eme ihe n'ime na maka ọrịa anụ ahụ dị iche iche, ọnya na ọnya na-eji n'otu mpụga oge.

Comfrey officinalis. © AnRo0002

A na-eji Comfrey mgbọrọgwụ infusion mee maka ịsa ahụ, ịsa ahụ, yana mkpakọ maka ọnya na diski, ọnya, nkwonkwo mgbu, scrofula, ọrịa anụ ahụ dị iche iche, yana maka ịgwọ ọrịa ọnya na-adịghị mma. Igwe ntụ ntụ na-arụ ọrụ dị ka onye na-ahụ maka hemostatic maka imi ya na ọbara ọgbụgba ndị ọzọ. Mmanya tincture nke mgbọrọgwụ a na-eji maka mgbochi mkpali na analgesic compress. Maka mmerụ ahụ nke ọkpụkpụ, ọrịa rheumatic na gouty mgbu, ọnya na ọnya, a na-eji mmanụ otite sitere na mgbọrọgwụ. Esịtidem ojiji nke comfrey dị ka osisi nsi na-achọ ịkpachara anya.

Tozọ iji comfrey

  1. Aonsụ abụọ nke mgbọrọgwụ comfrey ọhụrụ, na-esi ọnwụ ka awa 8 n'ime iko 1.5 nke mmiri sie esi mmiri. Ihe nsị nke mgbọrọgwụ ga-esi ọnwụ ruo ọkara otu awa na iko iko mmiri, esi mmiri. Abụọ infusus na-agakọ ọnụ. Were otu iko nkeji iri na anọ n’oge isii tupu nri. Na-a eachụ ọ bụla na-eje ozi na obere sips.
  2. Gwakọta otu akụkụ nke mgbọrọgwụ ọhụrụ ma ọ bụ nke akọrọ. Were otu ngaji ugboro atọ n’ụbọchị tupu nri maka ụbọchị asaa.
  3. Ikpo atọ tablespoons nke mgbọrọgwụ n'ihi na ọkara otu awa na a mmiri mmiri na mechiri emechi obere obere okpomọkụ, na-enweghị esi, na-ahapụ maka 4 awa, nje. Jiri maka bat, rinses na compress.
  4. Kpoo abụọ ngaji nke okpukpu abuo nke okpukpu abuo nke mmanu abuba, were mmanu mmanu.
Comfrey officinalis. Nova

Comfrey ịgbasa

Osisi ahụ na-agbasa site na mkpụrụ, ikekwe ịgha onwe ya na ikewa ọhịa n'ime mmiri na August; ọ naghị achọ ntanetị, ọ naghị arịa ọrịa, ọ na-eguzogide oyi. Enwere ike ịgha mkpụrụ n'oge opupu ihe ubi, ma ha na-egosi mma germination mgbe ịgha mkpụrụ n'oge oyi.