Ifuru

Oke oke mallow - ya bu ahihia?

Oke osisi mallow, zenziver (Malva sylvestris) - akuku ogwu ogwu, nke a na-amuzi ya. A gụnyere ya na ndepụta nke ihe ọkụkụ mara ama nke nwere nnukwu ihe mucous, nke amamịghe dị elu na ike nke ịkọ ihe.

Oke ohia Mallow, ma ọ bụ oke osisi Mallow (Malva sylvestris)

Nke a na osisi bụ biennial na a elu nke 30 ka 100 cm nwere akpọ isi oge ịse, e wezụga nke e nwekwara n'akụkụ. Akwụkwọ ndị ahụ bụ akwara nwere akwara, ntutu isi siri ike, okooko osisi nwere agba ise, pink ma ọ bụ odo odo, 30-40 mm na dayameta, nke nwere agba atọ. N'ime oke ohia, o toro n’etiti osisi, na oke ohia na-enwu gbaa, na ahihia, n’okporo uzo, n’ime ogho, yaad.

Oke mallow nwere oke mkpụrụ - na otu osisi, a na-etolite mkpụrụ osisi puku abụọ, nke anakọtara na mkpụrụ osisi iri na abụọ. Na ọdịbendị, oke ohia na-anabata mmiri ụla mmiri nke ọma, mana ọ na-emezi ihe ojoo, n'ihi ya, ọ ga-agharịrị n'oge. N'ihe banyere ezigbo ọrụ ugbo, oke ịgha mkpụrụ kwesịrị ịbụ cm 2. Ngha mkpụrụ bụ 5-7 n'arọ nke mkpụrụ kwa hectare na ụzọ 60 cm.

Ihe atụ: Oke ọhịa Mallow, ma ọ bụ oke osisi Mallow. Agbo ahihia na okoko osisi; 1 - petal; 2 - stamen tube; 3 - ifuru na akuku ahihia; 4 - ume; 5 - ọka ifuru; 6 - pestle; 7 - ovary na ngalaba obe; 8 - nwa ebu n’afọ (aka); 9 - carpel dị iche, na oke eke ma bukwuo ibu .; 10 na 11 - otu na onodu; 12 - mkpụrụ, na Nat. ịdị ukwuu na ịba ụba.

Ihe dị ukwuu dabere na onodu ubochi nke afo na ihu iru ala n'oge azuokokoosisi. Na ala-podzolized ala, oke ọhịa mallow na-emeghachi omume n'ụzọ dị mma maka fatịlaịza. Nchikota ndi ozo nke kachasi nma nke fatịlaịza n’okpuru ala arabb na akwa abụọ - akwa site n’oge ịgha mkpụrụ na nitrogen na usoro nke ịgha ọka.

Oge kachasị mma maka ịre akụrụngwa ọgwụ bụ okoko. Na ọnọdụ anyị, ịnwere ike ịnweta ụzọ abụọ dị elu nke ngwaọrụ.

Akụrụngwa ọgwụ bụ ahịhịa nwere polysaccharides.

Na ọgwụ, a na-ejikarị mgbọrọgwụ, akwụkwọ na ifuru mallow mallow. Nkwadebe site na osisi dum (nke dị n'elu - na akụkụ ala) nwere mmetụta dị mma, emomie ya ma nwee mmetụta. Ha na-agwọ ọla kọpa, ụkwara (akọrọ, ike), hoarseness. Na-enyere aka dị ka onye na-eme ka ọ bụrụ ihe nnabata na usoro mkpali na afọ, eriri afọ, ọkachasị afọ ọsịsa.

Oke ohia Mallow, ma ọ bụ oke osisi Mallow (Malva sylvestris)

A na - ewere ọnụ mee mkpesa nke mgbọrọgwụ site na imeju nke imeju na n'ụdị poultices - maka ọgwụgwọ nke ọnya afọ, etuto ahụ. A ịchọ mma nke mgbọrọgwụ na keikuku akụkụ - ya na ọrịa obi.

A na-eji ihe ọkụkụ nke ahịhịa a kụrụ ọhụrụ na homeopathy.

N'ime ọgwụ ọgwụgwọ anụ ahụ, a na-eji ifuru na ahịhịa nke Zenziver mee ihe dị ka ihe mgbochi, mgbochi mkpali na expectorant maka mbufụt nke sistem okuku ume yana eriri afọ. A ịchọ mma nke mgbọrọgwụ - n'ihi na poultices na ozizi nke ụkwụ na nkwonkwo.

Oke ohia Mallow, ma ọ bụ oke osisi Mallow (Malva sylvestris)